← Översikt
Bransch- och föreningsansvarig i Kalmar och Kronoberg logo

Bransch- och föreningsansvarig i Kalmar och Kronoberg

Byggföretagen arbetar för en attraktiv, sund och säker bygg- och anläggningsbransch där företagen konkurrerar på schyssta villkor. Nu söker vi dig som har ett stort samhällsintresse, är bra på att bygga nätverk och har ett starkt eget driv!

Om jobbet

Våra medlemsföretag är organiserade i lokala byggföreningar som i sin tur tillhör fem geografiska regioner. Som bransch- och föreningsansvarig i Kalmar och Kronoberg tillhör du region Syd och driver arbetet i Kalmar och Kronobergs byggföreningar. Det innebär att du är sammankallande till träffar och styrelsemöten samt är föreningarnas primära kontaktperson. Du kommer att arbeta med att fånga upp medlemmarnas prioriterade frågor genom exempelvis samverkansgrupper, nätverk och företagsträffar för att sedan lyfta dessa i relevant forum. Arbetet är omväxlande och intressant i en dynamisk organisation. Ingen dag är den andra lik och du ställs ständigt inför nya utmaningar och spännande möten med människor.

Region Syd består av 19 medarbetare och du kommer att ingå i en mindre arbetsgrupp bestående av medarbetare i motsvarande befattning. Kollegorna i regionen arbetar i samverkan men har olika ansvarsområden och kompetenser såsom exempelvis arbetsrätt, kompetensförsörjning och arbetsmiljö.


Dina arbetsuppgifter är att

•    driva föreningsarbetet.

•    samverka, planera aktiviteter och dela erfarenheter med andra bransch- och föreningsansvariga i regionen.

•    skapa lokala aktiviteter kopplat till våra fokusområden som bland annat omfattar kompetensförsörjning, kollektivavtal och arbetsrätt, arbetsmiljö och klimatomställning.

•    arrangerar medlemsaktiviteter så som nätverksträffar, föreläsningar och studiebesök.

•    omsätta nationella och regionala mål till lokala aktiviteter.

•    tillsammans med kollegorna i regionen företräda Byggföretagen, de lokala byggföreningarna och medlemsföretagen gentemot myndigheter, näringsliv, media, fackförbund och lärosäten.

•    delta i olika samverkansgrupper och agerar tillsammans med medlemsföretagen för att driva Byggföretagens frågor lokalt.

•    genom påverkansarbete förbättra medlemsföretagens lokala förutsättningar.

•    hantera vissa administrativa uppgifter kopplat till föreningsarbetet, event och arrangemang.


Din profil

Vi ser gärna att du har erfarenhet från näringslivet, gärna byggsektorn, och av att leda och organisera grupper, möten och aktiviteter. Det är meriterande om du har kunskap om samhällsbyggnadssektorn, samhällsutveckling samt plan- och byggfrågor.

För att lyckas i rollen är det viktigt att du har ett strukturerat arbetssätt, har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift samt att du är bra på att bygga nätverk och upprätthålla goda relationer.

Personliga egenskaper och tidigare uppdrag värdesätter vi högt samt en relevant utbildning inom exempelvis kommunikation eller HR.


Vi erbjuder

Vi tillämpar förtroendearbetstid och har ett lägre arbetstidsmått än den normala fyrtiotimmarsveckan. Utöver det erbjuder vi friskvårdsbidrag, arbetstidsförkortning, sjukvårdsförsäkring samt gruppförsäkring. Vi tillämpar provanställning och i övriga frågor gäller tjänstemannaavtalet mellan Byggföretagen och Ledarna, Sveriges Ingenjörer, Unionen.

Vi har en distansarbetespolicy som innebär att du i överenskommelse med chef har möjlighet att arbeta på distans i viss utsträckning.


Övrigt

Tjänsten är placerad på ett av våra kontor i Kalmar eller Växjö. Resor förekommer huvudsakligen mellan de två orterna.


Din ansökan

Låter det här som jobbet för dig? Skicka då din ansökan till oss senast den 26 november 2023. Har du frågor angående tjänsten kan du kontakta regionchef Anders Gärdsmark, anders.gardsmark@byggforetagen.se.

Företag

Byggföretagen

Placering

Kalmar län

Bransch

Övrigt

Anställningsform

Tillsvidare

Sista ansökningsdag

26 november 2023

Kontaktinformation

Anders Gärdsmark

anders.gardsmark@byggforetagen.se

Vi undanber oss all kontakt från telefonsäljare.

Dela